BORT SEGÉDESZKÖZÖK

Megnézem

RESOXX SPORTHARISNYÁK

Megnézem

DÖNTÖTT SARKÚ GYEREKCIPŐK

Megnézem
Úti zoknik

Jet Legs® Travel Socks – a megbízható útitárs.

A folyamatosan csökkenő kompresszió egészen kiváló trombózismegelőző hatást fejt ki.

Mi a „jet legs”, avagy a turistaosztály szindróma?
Az ún. „turistaosztály szindróma” a hosszú repülőjáratokon fordulhat elő, és a legrosszabb esetben halálhoz is vezethet. Speciális úti zokni viselésével segíthet leküzdeni a „turistaosztály szindrómát”!

A turistaosztály szindróma okai
A hosszú ideig tartó ülés hajlított térddel a véráramlás csökkenését okozza. A kelleténél több evés miatt a gyomor és a belek nyomást gyakorolnak a véredényekre a lágyék hajlatban, és elzárják a normál vérkeringést. A repülőgép utasterében a légnyomás a kb. 2000 m tengerszint feletti magasságban mért légnyomással egyenlő, tehát olyan, amihez az utasok többsége nem szokott hozzá. Ez kisebb nyomást gyakorol a szervezetre, aminek a hatása például a láb feldagadásában nyilvánul meg. Továbbá, a repülőgép utasterében a levegő nagyon száraz. Ennek következtében az utasok sok nedvességet vesztenek a légzőszerveken és a bőrön át. Sőt, mivel az oxigéntartalom is alacsonyabb, a vér besűrűsödik, és trombózis (vérrög) keletkezhet, amely a legrosszabb esetben tüdőembóliát és halált okozhat.


Megelőző intézkedések

  • A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát!
  • A Jet Legs® úti zokni növeli a lábra gyakorolt nyomást és serkenti a vérkeringést.
  • Kétóránként végezzen egyszerű lábgyakorlatokat, emelje fel és engedje el lábujjait, vagy öt percig végezzen körkörös mozdulatokat lábfejével. Ennek során a lábikra izma megmasszírozza a véredényeket és javítja a vérkeringést.
  • Igyon sok alkoholmentes italt, ezáltal a vér sűrűsége állandó szinten marad.
  • Takarékosan egyen és minél gyakrabban használja a WC-t, mivel ez csökkenti a véredényekre gyakorolt nyomást.
  • A „turistaosztály szindróma” kisebb mértékben előfordulhat autóval, busszal vagy vonattal tett hosszabb utazás esetén is.


Anyaga
86% Nylon polyamid
14% Lycra® elastan

Kompakt választék

1 szín (fekete)

2 méret

Thumb meretek


Thumb tipus utizokni